Duyurular

10 Oca 2013

15. Akademik Bilişim Konferansı 23-25 Ocak 2013 Akdeniz Üniversitesi, Antalya


Üniversitelerin Bilişim, İnternet ve ilintili konularındaki uzmanlarını bir araya getiren bu yıl on beşincisi yapılan Akademik Bilişim Konferansı 23-25 Ocakta Akdeniz Üniversitesinde yapılıyor. Akaemik Bilişim Konferansı, üniversitelerde bilgi teknolojileri konusunda ilgili grupları biraraya getirerek, bilgi teknolojileri altyapısı, kullanımı, eğitimi ve üretimini tüm boyutlarıyla tanıtmak, tartışmak, tecrübeleri paylaşmak, ve ortak politika oluşturmak amaçlarıyla yapılmaktadır. Konferansta davetli bildiriler, eğitim seminerleri ve yapılandırılmış çalışma grubu/açık oturum türü etkinlikler yapılacaktır. Konferans, İnternetin tetiklediği değişimin sancılarını ve çalkantılarını anlamaya ve ona bir cevap oluşturmaya çalışmaktadır. Konferansın ana teması "Akdeniz'de Bilişim Fırtınası" dir. İnternetle somutlaşan bilgi ve iletişim alanındaki gelişmeler, üniversitelerin konumunu; teknoloji politikalarını, ar-ge, inovasyon, ömür boyu eğitim gibi kavramları yeniden tanımlamaya zorlamaktadır.

Bu konferanslar bilişime bulaşmış; üreten, kullanan, yöneten tüm üniversite topluluklarına ev sahipliği yapmaya çalışıyor. Bilgisayar, Bilişim, Enformatik bağlantılı bölümlerin yanında, kütüphaneciler, medikal bilişimciler, tarımsal bilişimciler, mekansal bilişimciler, bilişim hukukçuları, inşaat bilişimcileri, eğitim bilişimcileri de konferansın doğal katılımcılarıdır. İnternet ve Bilişim yaşamın her boyutunu etkilediği için, kamu yönetimi, siyaset, iletişim, pazarlama, sosyoloji, psikoloji, ekonomi gibi sosyal bilimcilerin de bu konferansın doğal katılımcıları olduğunu düşünüyor ve onları da aramıza katılmaya davet ediyoruz. Konferans meraklı kamu ve özel sektör çalışanlarına, tüm yurttaşlarımıza açık ve ücretsizdir. Konferansın parçası olarak 30-40 firmanın katıldığı bir Bilişim Fuarı da vardır.
Akademik Bilişim Konferansı, yapıldığı şehri ve bölgeyi bir Bilişim Fırtınası ile sarsmaya çalışmaktadır. Bu nedenle sloan olarak "Akdenizde Bilişim Fırtınası" olarak seçtik. Lise öğrencilerine ve öğretmenlerine yönelik İnternet ve açık kaynak etrafında bir sohbet toplantısı, kamu çalışanlarına yönelik bir e-devlet paneli, yurttaşlara yönelik internetin güvenli kullanımı, KOBİ'lere yönelik e-ticaret etkinlikleri yapmaya çalıştıklarımız arasında.Bu yıl, Antlaya Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte üyelere yönelik bir etkinlik yapma planımız var. Yerel TV ve radyolar kanalıyla şehri bir bilişim ve internet fırtınasıyla sarsmak istiyoruz. Konferansın parçası olarak 40-50 firmanın katıldığı bir Bilişim Fuarını hedefliyoruz..

Konferans öncesinde ve konferans sırasında çeşitli seminerler ve kurslar var. Konferans öncesinde, 19-22 ocak tarihlerinde 4 gün bir çok konuda yoğun, makine başında kurslar var. Kurslar paralel olarak yürütülecektir; bir kişi ancak bir kursa katılabilir. Bu nedenle kursa katılacakların başvurularını dikkatle yapmaları gerekir. Kurslar üniversite ve kamu çalışanlarını hedeflemekle birlikte her yurttaşa açıktır ve ücretsizdir. Kursiyerler ve konferans katılımcıları üniversite yurtlarında makul ücretlerle kalabilecekler. Kursiyerlere mümkünse kendi bilgisayarlarını getirmelerini, ve hazırlıklı gelmelerini öneririz. Güvenlik, PostgreSQL, Python, Android, E-Posta Sistemleri, Sanallaştırma, Bilimsel Hesaplama, Yazılım Yazılımı için Özgür Araçlar, PHP, Linux'a Giriş, Ağ Yönetimi, Lisp ve Robot Programlama, Sunucuların Merkezi Yönetimi şu anda kesinleşen kurslardır. PHP ve Linux hakkında kurslar planlanmaktadır. Bu kursları ve yazın yaptığımız Linux Kampı ile üniversitelerde ve kamuda bilişim sistemlerini yönetimde etkinliği ve tasarrufu hedefliyoruz. Bu kursları ve seminerleri insan kaynaklarına yatırım olarak düşünüyoruz. Kurslar, Linux ve özgür yazılımlarla internet servisleri güvenilir, güvenli, etkin yürütmeyi hedeflemektedir. Güvenlik kursunda kendi sisteminizi nasıl koruyacağınız, ücretsiz özgür yazılımlara nasıl yapılacağı anlatılmaktadır. PostgreSQL ticari ürünlerle yarışabilecek, çok büyük veritabanlarını çalıştıran, platform bağımsız, özgür bir veritabanı yönetim sistemidir. Bu kurs, temel veritabanı ve linux kavramlarını bilenlere yöneliktir, ve büyük bir bankanın veritabanını işletecek ve performansı düzenleyecek kavramları anlatacaktır. Pratik, makina başında gerçek yaşamdan örneklerle işlenecek, ileri seviyedeki PostgreSQL kursudur. E-posta sistemleri, kendi e-posta sistemini çalıştıran küçük/büyük bütün kurumlara sağlam, becerikli, ve özgür Postfix ve etrafındaki araçları anlatacaktır. Sanallaştırma, uzman bir iş adamının özgür sanallaştırma yazılımları konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaştığı bir kurstur. Python ise oldukça yeni ama yetenekli bir programlama dilidir. Nesne temelli, web, sistem yönetiminde ve bilimsel uygulamalarda gittikçe yaygınlaşan bir dildir. Cep telefonları ve tabletlerde gittikçe yaygınlaşan Android ise Mobil ve tabletler için uygulama geliştiricilerine yeni olanaklar sunmaktadır. Bilimsel Hesaplama ise Akademisyenlere yöneliktir, kendi hesaplama gereksinimleri için kullanılan özgür yazılımları anlatacaktır. Konferans sırasında ise sosyal ağlardan, html5′e, makale dizgi yazılımlarında, açık donanıma, Linuxa girişten , ileri düzey Linux konularına geniş bir yelpazede kurslar planlanmaktadır.

Kurslar ve konferans herkese açık ve ücretsizdir. Öncelik Üniversite ve kamu çalışanlarınadır. Katılmak isteyenler, kendi masraflarını üstlenmek durumundadır. http://ab2013.akdeniz.edu.tr/ ve ab.org.tr üzerinden kursa kayıt olmalıdır. Kursa katılacakların kendi dizüstü bilgisayarlarını yanlarında bulundurmaları ve üzerinde en az bir linux dağıtımı kurulu olması önerilir.

Kaynak: inetd

X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
Nasıl Yardımcı Olabilirim?