Kütüphane

18 Oca 2013
SVG Nedir?

SVG Nedir? Scalable Vector Graphics(ölçeklenebilir vektörel grafikler), XML işaretleme dili kullanılarak iki boyutlu vektörel grafik tanımlamakta kullanılan bir dildir. Gerek sabit, gerekse haraketli(animasyon, hem tanımlama hem de betikleme yoluyla) grafik desteği mevcut olup, kullanıcı etkileşim ..

Okumaya Devam Et
18 Oca 2013
X3D Nedir?

X3D  Nedir? X3D açık ISO standartlarına sahip, XML tabanlı 3B dosya biçimidir. 3B Verinin tüm uygulamalarda ve ağ uygulamaları üzerinde gerçek zamanlı iletişimini sağlar. Mühendislik, bilimsel görselleştirme, BDT (Bilgisayar Destekli Tasarım) ve mimari, tıbbi görselleştirme, eğitim ve benzeştirim (..

Okumaya Devam Et
18 Oca 2013
Splitter Nedir?

Splitter Nedir? internetle telefonu aynı anda kullanabilmek için, ses ile veri arasında bir filtre görevi yapan cihazdır.

Okumaya Devam Et
18 Oca 2013
Ethernet Nedir?

Ethernet Nedir? Ethernet bilgisayarlar arasında bir ağ oluşturmaya yarayan yöntemdir. Bilgisayarların ethernet aracılığı ile birbirlerine bağlanabilmeleri için ethernet kartı adı verilen bir donanım gerekmektedir. Bu karta bağlantıyı sağlayan giriş/arabirim ADSL modem gibi aksesuarların bağlanması ..

Okumaya Devam Et
18 Oca 2013
T-1 Nedir?

T-1 Nedir? T-1 iki nokta arasında saniyede 1.544Mbit veri transfer hızını destekleyen özel bir telefon hattı bağlantısı olarak düşünülebilir. Bir T-1 hattında 24 ayrı kanal vardır, her kanaldan da saniyede 64Kbit veri transfer edilir. Her kanal ayrı ayrı veri veya ses trafiği iletmek için ayarlanab..

Okumaya Devam Et
18 Oca 2013
Wi-Fi Nedir?

Wi-Fi Nedir? Teknik olarak kablosuz ağ bağlantılarında kullandığımız 802.11b/802.11g standartlarının genel olarak kullandığımız ismi Wi-Fi , wireless fidelity nin kısaltılmış halidir, Türkçeleştirmek gerekirse kablosuz özgürlük gibi bir anlama geliyor ve halk arasında genel olarak wireless olarak k..

Okumaya Devam Et
17 Oca 2013
Ağ Anahtarı Nedir?

Ağ Anahtarı Nedir? Ağ anahtarı (İngilizce: switch), bilgisayarların ve diğer ağ öğelerinin birbirlerine bağlanmasına olanak veren ağ donanımlarından biridir. OSI yedi katman modelinin 2. katmanında, yani veri bağ katmanında, MAC adreslerini taban alarak iki kapısı (İngilizce: port) arasında veri il..

Okumaya Devam Et
17 Oca 2013
Hafıza Kartı Nedir?

Hafıza Kartı Nedir? Hafıza kartı, bilgisayarın kullandığı belleklerdir. Bu hafızada her türlü bilgi işlemi için veri flip-flop devrelerinden oluşur, bu alanda saklanan veriler elektrik kesintisi olduğu anda yok olurlar. Bu geçici hafızanın görevi anlık çalışmaların hızlı yapılmasını sağlamaktır. Sa..

Okumaya Devam Et
17 Oca 2013
Optik Sürücü Nedir?

Optik Sürücü Nedir? Optik sürücü adı verilen aygıtlar, ışığa duyarlı veri depolama medyalarından veri okumak veya bu medyalara veri yazmak amacıyla kullanılırlar. Kişisel bilgisayarlarda kullanılan optik sürücüler şunlardır:   CD-ROM / DVD-ROM sürücü: CD / DVD medyalarındaki verileri okuyabilir..

Okumaya Devam Et
17 Oca 2013
Port Nedir?

Port Nedir? Bilgisayarla dış aygıtlar arasındaki kablo ile iletişimi sağlayan veri kanallarına port adı verilir. Portlar, seri (COM) ve paralel (LPT) olmak üzere iki temel kısımda incelenir. SCSI, USB, PCMCIA gibi aynı anda birden fazla dış aygıtın bilgisayara bağlanabilmesine olanak tanıyan portla..

Okumaya Devam Et
X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
Nasıl Yardımcı Olabilirim?