Kütüphane

17 Oca 2013
Sabit Disk Nedir?

Sabit Disk Nedir? Sabit Diskler, veri depolanması amacı ile kullanılan manyetik kayıt ortamlarıdır.Önceleri büyük boyutları ve yüksek fiyatları nedeni ile sadece bilgisayar merkezlerinde kullanılan sabit diskler, cep telefonları ve sayısal fotoğraf makineleri içine sığabilecek kadar küçülen boyutla..

Okumaya Devam Et
17 Oca 2013
Router Nedir?

Router Nedir? Router, aynı ağ iletişim kurallarını kullanan iki bilgisayar ağı arasında veri çerçevelerinin iletimini sağlayan ağ donanımıdır. Yöneltme işlemi (İngilizce: routing) için OSI yedi katman modelinin üçüncüsü olan ağ katmanı kullanılır. Genellikle bu iş için özel üretilmiş donanımlar var..

Okumaya Devam Et
17 Oca 2013
DRAM Nedir?

DRAM Nedir? DRAM, Dinamik Rastgele Erişimli Bellek (Dynamic Random Access Memory) en genel ve kullanımı yaygın RAM türüdür. Temel olarak belirli bir periyotta RAM içindeki bilginin düzenli olarak tazelenmesi mantığı üzerinde kuruludur. Bir DRAM kontrolörü ile tazeleme gerçekleşir. DRAM, SRAM\'lere ..

Okumaya Devam Et
17 Oca 2013
Ekran Kartı Nedir?

Ekran Kartı Nedir? Ekran kartı ya da Grafik kartı, hafızada depolanmış imgenin mantıksal gösterimini elektriksel sinyallere dönüştürülüp herhangi görüntü ortamına (genellikle bir monitöre) gönderilmesini sağlar. Tipik olarak aynı zamanda hafızadaki mantıksal imgenin üzerinde değişiklik yapılmasına ..

Okumaya Devam Et
17 Oca 2013
Gömülü Sistem Nedir?

Gömülü Sistem Nedir? Gömülü sistem, bilgisayarın kendisini kontrol eden cihaz tarafından içerildiği özel amaçlı bir sistemdir. Genel maksatlı, örneğin kişisel bilgisayar gibi bir bilgisayardan farklı olarak, gömülü bir sistem kendisi için önceden özel olarak tanımlanmış görevleri yerine getirir. Si..

Okumaya Devam Et
17 Oca 2013
AGP Nedir?

AGP Nedir? AGP(Accelerated Graphics Port-Hızlandırılmış Grafik Portu) arabirimi ana satış gurubunu oluşturan PC lerde, özellikle 3D uygulamalarında yüksek grafik performansı sağlayan yeni bir veri yolu şartlandırıcıdır. AGP arabirimi, grafik hızlandırıcılarına, ana belleğe ulaşım için özel veri yol..

Okumaya Devam Et
17 Oca 2013
Bad Sector Nedir?

Bad Sector Nedir? Bir hard diskte bilginin saklanabildiği en küçük bölge sektördür ve sektörler disk plakları üzerine yayılmıştır. Bu sektörlere okuma/yazma kafalarıyla ulaşılır ve bu kafalar okuma/yazma işlemini plakalara değmeden manyetik olarak yaparlar. Disk çalışmadığı zaman da okuma/yazma kaf..

Okumaya Devam Et
17 Oca 2013
E-İMZA Nedir?

E-İMZA Nedir? Elektronik ortamda gönderilen belgelerin hangi kuruma ya da kişiye ait olduğunu doğrulayan e-imza, ıslak imza yani elle atılan imza ile eşit statüye sahip bir uygulama. Sahibinin elektronik ortamdaki nüfus cüzdanı ya da pasaportu olarak algılanan elektronik imza, güvenilir kabul edile..

Okumaya Devam Et
17 Oca 2013
WAP Nedir?

WAP Nedir? WAP (Wireless Application Protocol) kablosuz iletişim için geliştirilmiş, lisansa bağlı olmaksızın kullanılabilecek, cihazlar arasındaki eş güdümü sağlamak üzere geliştirilen bir standarttır. Bu protokol sayesinde, ileri telekomunikasyon servisleri yaratmak ve cep telefonlarından interne..

Okumaya Devam Et
17 Oca 2013
MMS Nedir?

MMS Nedir? Multimedya mesaj yani MMS teknolojisi sayesinde metnin içerisine resim, müzik ve video dosyaları eklemek mümkün. MMS\'in SMS (kısa mesaj) teknolojisine göre en belirgin ve ilgi çekici farkı metinle sınırlı kalmaması. MMS\'le dijital kameralardan çekilen veya herhangi bir yolla telefona a..

Okumaya Devam Et
X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
Nasıl Yardımcı Olabilirim?