Kütüphane

16 Oca 2013
Accounting Nedir?

Accounting Nedir? Bilgisayar sistemlerinde, kullanıcıların ağa erişim, hizmetlerden yararlanma, veri gönderme istatistiklerinin izlenmesi ve tutulması. Sayışmanlık kapasite planlaması, faturalandırma, denetleme, maliyetlendirme için yapılır.

Okumaya Devam Et
30 Tem 2012
Kohana Nedir ?

Kohana Nedir ? Kohana Model View Controller mimari desen kullanan bir PHP 5 frameworktür.Güvenli,hafif ve kullanımı kolay olmayı hedeflemektedir.

Okumaya Devam Et
28 Tem 2012
Hosting Nedir?

Hosting Nedir? İşte web sitenize ait dosyaları saklayan ve internet kullanıcılarının erişimine sunan bu bilgisayarlara web sunucusu (web server), bu veri saklama ve yayınlama işlemine de web hosting denir.

Okumaya Devam Et
28 Tem 2012
Mailing List Nedir?

Mailing  List Nedir? Kullanıcının tek bir adrese mesaj göndererek, üye olan kullanıcılara bu mesajın dağılmasını sağlayan mesajlaşma sistemi. Mail grupları olarak adlandırılan bu sistem sayesinde, İnternet üzerinde bir çok konuda gruplar, birbirleri ile bilgi alışverişinde bulunurlar...

Okumaya Devam Et
28 Tem 2012
Bluetooth Nedir?

Bluetooth Nedir? Bluetooth teknoljisi; cep telefonu ,bilgisayar  PDA ve Dijital Kamera gibi birçok elektronik cihazı kısa dalga radyo sinyalleri kullanarak dar band aralıkları aracılığı ile birbirine bağlar ve veri transferinin gerçekleşmesini sağlar.

Okumaya Devam Et
28 Tem 2012
Driver Nedir?

Driver Nedir? Bir donanımın pc ye tanıtılması için gerekli sistem dosyalarına driver denir. Ve hemen hemen her donanımın driveri vardır.

Okumaya Devam Et
28 Tem 2012
PARDUS Nedir?

PARDUS Nedir? Pardus, Türkiye\'de TÜBİTAK tarafından geliştirilen bir GNU/Linux dağıtımı olan işletim sistemi. Pardus\'un bugüne kadar yayınlanmış 5 ana sürümü ve 9 ara sürümü mevcuttur. Bunlara ek olarak 2 kurumsal sürümü vardır.

Okumaya Devam Et
28 Tem 2012
ZIP Nedir?

ZIP Nedir? Zip dosyalari dosyaları saklamak ve dağıtmak üzere arşivlenmesiyle oluşan dosyalardır. Zip dosyaları bir yada daha fazla dosyayı kapsar.

Okumaya Devam Et
28 Tem 2012
BASE64 Nedir?

BASE64 Nedir? Base64 aslında şifrelemeden öte bir kodlama tekniği olarak ortaya çıkmıştır. 8 bitlik bir veriyi 64 bitlik bir veri haline getirerek 8 bit olmayan farklı katmanlarda veri iletişimi sırasında veri kaybını önlemek için kullanılır.

Okumaya Devam Et
28 Tem 2012
SHA1 Nedir?

SHA1 Nedir? Özetleme fonksiyonlarından olan SHA-1 herhangi bir uzunluktaki bir metnin sabit uzunluktaki özetini oluşturur.

Okumaya Devam Et
X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
Nasıl Yardımcı Olabilirim?