VHF Nedir? VHF, 30 ilâ 300 MHz arasındaki elektromanyetik dalga frekansları. VHF bandı genellikle arazi kesimlerinde ve tek yönlü 3-5 Km, röleli 50-100 Km\'ye kadar olan haberleşmelerde tercih edilir.
Okumaya Devam EtVHF Nedir? VHF, 30 ilâ 300 MHz arasındaki elektromanyetik dalga frekansları. VHF bandı genellikle arazi kesimlerinde ve tek yönlü 3-5 Km, röleli 50-100 Km\'ye kadar olan haberleşmelerde tercih edilir.
Okumaya Devam EtWWW Nedir? Internet\'in ulaşım olanaklarını kullanan, farklı kaynaklardaki audio, video, metin grafik ve benzeri örün sayfalarını bilgisayar ekranına taşıyan ve üstünmetin (bağlantılı metin) bilgi sistemine dayalı küresel ağ. Bağlantılı belgeler üzerindeki bağlantılı linklerle bir belgeden diğerini..
Okumaya Devam EtVAN Nedir? Başka telekom kuruluşlarının hizmetlerinden yararlanıp, yeni donanım ve yazılımlar kullanarak iyileştirilmiş ve zenginleştirilmiş hizmetler sunan iletişim ağı.
Okumaya Devam EtWorm Nedir? Bilgisayarda bir kere başlatıldıktan sonra sürekli kendini kopyalayarak bellek yiyen ya da işlemciyi aşırı meşgul eden saldırı programı.
Okumaya Devam EtWeb Nedir? Internet\'in ulaşım olanaklarını kullanan, farklı kaynaklardaki audio, video, metin grafik ve benzeri örün sayfalarını bilgisayar ekranına taşıyan ve üstünmetin (bağlantılı metin) bilgi sistemine dayalı küresel ağ. Bağlantılı belgeler üzerindeki bağlantılı linklerle bir belgeden diğerini..
Okumaya Devam EtWAN Nedir? Bir bölge, ülke ya da yerküreyi kaplayabilen boyutta, bilgisayarları, uçbirimleri ve yerel alan ağlarını bağlantılayan veri iletişim ağı.
Okumaya Devam EtTrigger Nedir? Çoğunlukla dış ortamdan yapılan bir müdahale ile bir bilgisayar programının yürütüme konmasına yol açma.
Okumaya Devam EtToolbar Nedir? Grafik arayüzlü bilgisayarlarda, kullanıcının fare tıklaması ile harekete geçirebileceği fonksiyonların simgelerini içeren yatay, dikey ya da kutu biçimindeki şekil.
Okumaya Devam EtThreshold Nedir? Üstünde olunduğunda bir şeyin doğru olduğu ya da çalışır duruma geçtiği, altında olduğunda da tersinin geçerli olduğu değer, düzey ya da nokta.
Okumaya Devam EtTDM Nedir? Sayısal veri iletiminde, işaret simgelerinin çoğullanmasının zaman ekseninin dilimleri içinde yapılması. Bit serpiştirme ya da karakter serpiştirme yöntemine dayanan ve düşük hızdaki kaynakların verilerini tek bir modem üzerinden gönderilmesine elveren sayısal aygıt.
Okumaya Devam Et